Bevers (5-7 jaar)

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers van Scouting Pytheas! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

Over de Bevers

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting Pytheas de ‘Bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. Lees meer over wat Scouting is.

Spelen in thema

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd.

Bever leiding

Shaqyra Bentura

Teamleider

Mandy van de laarschot

Leider

Erika Cörvers

Aspirant leider

Ben jij de volgende?

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde stafleden. (Scouting-)ervaring is niet vereist, inzet en enthousiasme wel! Heb jij affiniteit met kinderen? Dan ben je mogelijk ons nieuw staflid.

Scouting Pytheas in Heerlen

Neem contact op met de bevers

Adres:
Adenauerlaan 6, 6414 NN Heerlen