- Hoe gaat de installatie? -

Installeren

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt één tot twee keer per jaar plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.
- Wat is de traditie? -

Traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!
- Wat is een scoutfit? -

Scoutfit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfit blouse. Voor het installeren schaf je ook een groepsdas en installatie tekens aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen.
- laatste nieuwtjes -

Laatste nieuws